Aanleveren - Afbeeldingen
In dit artikel lees je alles over:
- Afbeelding uploaden
- Afbeelding beeldvullend positioneren
- Bestandstypen
- Afbeeldingen vergroten of verkleinen
- Afbeelding bijsnijden
- Mijn afbeelding verschuift telkens
- Foutmelding lage resolutie
- Afbeelding valt buiten drukgebied
Afbeelding uploaden
Open de editor en klik op 'Afbeelding'. Klik dan op de oranje button ‘Afbeelding uploaden’.
Afbeelding beeldvullend positioneren
Wanneer je dubbel klikt op de afbeelding in de linker kolom, wordt de afbeelding direct beeldvullend geplaatst.
Bestandstypen
Je kunt kiezen voor een JPG, PDF of TIFF. Andere bestandstypen worden niet ondersteund.
Afbeeldingen vergroten of verkleinen
Wanneer je op de afbeelding klikt die je hebt geüpload, zie je blauwe rondjes in de vier hoeken staan. Deze kun je verslepen om het bestand makkelijk te vergroten en te verkleinen.
Afbeelding bijsnijden
Als je op de afbeelding klikt, verschijnt bovenin een klein grijs menuutje. Het tweede icoontje van links geeft je de mogelijkheid om de afbeelding bij te snijden. Als je hier op klikt, verschijnt er een klein schermpje. Hiermee selecteer je het gedeelte van de afbeelding dat je wilt gebruiken. Zie de afbeelding: Menuutjebijsnijden.jpg
Mijn afbeelding verschuift telkens
Het menuutje van de afbeelding toont als eerste icoon een klein slotje. Klik je hier op, dan wordt je afbeelding vergrendeld. Dit zal dus niet meer verschuiven en je kan er ook niets per ongeluk aan wijzigen. Wil je dit toch verwijderen of wijzigen? Klik dan nog eens op het slotje. Menuutjeslotje.jpg
Foutmelding lage resolutie
We raden je in dit geval aan om een bestand met een hogere resolutie te gebruiken. Je kan ook proberen de afbeelding kleiner te maken tot de melding verdwijnt. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de afbeelding toch te gebruiken. Dit is dan op eigen risico.
Gevolgen afbeeldingen bedrukken met te lage resolutie
De kans is groot dat de afbeelding niet scherp afgedrukt wordt. De lagere kwaliteit uit zich als een onscherpe afbeelding tot zichtbare pixels. Let dus goed op dat je een bestand van voldoende kwaliteit gebruikt.
Afbeelding valt buiten drukgebied
Dit kan zeker! Houd er wel rekening mee dat alles wat buiten de snijmarge valt ook echt wegvalt. Soms is dit een bewuste keuze, maar het is erg vervelend als dit niet de bedoeling is. We raden daarnaast ook aan om de veiligheidszone vrij te houden van belangrijke teksten en afbeeldingen. Tijdens het produceren kunnen wij dit gedeelte gebruiken om af te wijken!