secondary breng-de-herfstsfeer-naar-binnen-12-tips-voor-horeca-retail

Breng de herfstsfeer naar binnen: 12 inspirerende tips voor horeca en retail

vrijdag 13 september 2024

Het is nooit te vroeg om je voor te bereiden op de gezelligheid van het najaar. Zodra de dagen korter worden en de temperaturen dalen, willen klanten genieten van warme, uitnodigende binnenruimtes. De focus ligt meer op binnen dan op buiten. Dit is hét moment om je horecazaak of winkel te transformeren en klaar te maken voor de herfst. Hier zijn 12 tips om een mooie sfeer neer te zetten.

afb breng-de-herfstsfeer-naar-binnen-12-tips-voor-horeca-retail-1

3 inspiratietips voor horeca

1. Seizoensmenu voor meer sfeer

Creëer een seizoensmenu. Breng de smaken van de herfst tot leven met een seizoensgebonden menu. Denk aan gerechten zoals pompoensoep, wildstoofpotjes en kastanjetaart. Menukaarten in warme tinten die bij het najaar passen zoals diep oranje, bruin en goud kunnen de sfeer van het seizoen vangen. Voeg afbeeldingen van vallende bladeren en knusse open haarden toe voor een extra touch van warmte.

afb breng-de-herfstsfeer-naar-binnen-12-tips-voor-horeca-retail-2

2. Bierviltjes voor inspiratie

Ontwerp bierviltjes met leuke herfstgerelateerde boodschappen of afbeeldingen. Promoot nieuwe seizoensproducten of plaats grappige herfstquotes zoals “Falling for beer” om een glimlach op het gezicht van je klanten te toveren.

afb breng-de-herfstsfeer-naar-binnen-12-tips-voor-horeca-retail-3

3. Verander tafels met nieuwe tafelkleden

Een mooi tafelkleed kan de sfeer van een ruimte volledig veranderen. Denk aan gedekte tafels in een thema die passen bij een bepaalde cultuur, kunststijl of historische periode. Je zou er ook afbeeldingen op kunnen laten afdrukken die een gesprek op gang brengen.

afb breng-de-herfstsfeer-naar-binnen-12-tips-voor-horeca-retail-4

4 Inspiratietips voor winkels

1. Etalages die aandacht trekken

Gebruik statische raamstickers in herfstthema’s zoals vallende bladeren, pompoenen, of zelfs mistige bossen om een sfeervolle etalage te creëren die klanten van buitenaf aantrekt. Voeg ook diepte toe aan je etalage door gebruik te maken van hangende decoraties zoals textielframes met afbeeldingen, die je etalage tot leven brengen.

afb breng-de-herfstsfeer-naar-binnen-12-tips-voor-horeca-retail-5

2. Plafondhangers in winkels

Gebruik plafondhangers om herfstpromoties en aanbiedingen te presenteren. Een boodschap zoals “Herfstfavorieten nu 20% korting!” boven je herfstcollectie kan klanten verleiden om iets te kopen.

afb breng-de-herfstsfeer-naar-binnen-12-tips-voor-horeca-retail-6

3. Seizoensgebonden cadeauverpakkingen

Druk speciaal ontworpen cadeauverpakkingen of labels die passen bij het seizoen. Ook bedrukte stoffen tassen kunnen een goed idee zijn. Dit geeft klanten het gevoel dat ze iets bijzonders kopen.

afb breng-de-herfstsfeer-naar-binnen-12-tips-voor-horeca-retail-7

4. Displays om herfstverhalen te vertellen

Creëer een herfstthema in de winkel met displays. Kies voor een display bij de ingang met inspirerende afbeeldingen of teksten zoals ‘Ontdek onze nieuwste collecties’. Gebruik displays bij de kassa’s voor last-minute aankopen en speciale aanbiedingen.

afb breng-de-herfstsfeer-naar-binnen-12-tips-voor-horeca-retail-8

5 Inspiratietips voor zowel winkels als horeca

1. Logo-integratie

Voeg herfstaccenten toe aan je bestaande logo voor een tijdelijke, seizoensgebonden variant. Dit kan subtiel zijn, zoals een vallend blad naast je logo of herfstachtige kleuren. Dit zorgt voor herkenning terwijl je inspeelt op het seizoen.

afb breng-de-herfstsfeer-naar-binnen-12-tips-voor-horeca-retail-9

2. Gezelligheid met kussens

Voeg gezelligheid toe aan je ruimte met kussens. In retail kunnen ze dienen als aantrekkelijke verkoopitems, terwijl ze in de horeca zitruimtes omtoveren tot knusse hoekjes.

afb breng-de-herfstsfeer-naar-binnen-12-tips-voor-horeca-retail-10

3. Flexibele Seizoensdecoratie

Aluminium textielframes zijn ideaal voor seizoensgebonden decoratie. Met eenvoudig te wisselen textielprints kun je snel inspelen op het nieuwe seizoen. Gebruik ze in de retail als eyecatchers bij de ingang of in de horeca om een sfeervol herfstlandschap te creëren.

afb breng-de-herfstsfeer-naar-binnen-12-tips-voor-horeca-retail-11

4. Snelle seizoenstransformatie met muurstickers

Muurstickers bieden een eenvoudige manier om je ruimte in herfstthema om te toveren. Ze zijn perfect voor tijdelijke decoratie en promoties, maar ook voor een specifieke sfeer op de lange termijn.

afb breng-de-herfstsfeer-naar-binnen-12-tips-voor-horeca-retail-12

5. Seizoensgebonden flyers

Druk flyers die je kunt verspreiden in de buurt of meegeven aan klanten. Gebruik ze om speciale herfstmenu's, evenementen of aanbiedingen te promoten.

Ben jij al klaar voor het nieuwe seizoen?

Ben jij al voorbereid op het nieuwe seizoen? Met onze producten maak je een vliegende start. Bekijk onze shop.


  1. #Marketing
  2. #Horeca

Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
www.fsc.orgFSC® C103631
The mark of responsible forestry
Drukwerkdeal is an FSC certified company with license code C103631 and certificate code CU-COC-816048. Only products labeled as such are FSC certified